O knjigah

Speča deklica

Še vedno je čas, da postanete vse, kar ste si vedno želeli

speca-deklica-lara-sotlar-urankar

JAZ SI UPAM! Kaj pa ti?

Modrosti osemletnice

jaz-si-upam-kaj-pa-ti-luri-urankar

Avtorica: Lara Sotlar Urankar
Prva izdaja: november 2016
Strani: 145
Format: 15,5 x 21,5 cm
Vezava: Mehka vezava

Cena: 19,90 evrov

Naročilo knjige SPEČA DEKLICA >>

Avtorica: Luri Urankar
Prva izdaja: november 2016
Strani: 30
Format: 15,5 x 21,5 cm
Vezava: Mehka vezava

Cena: 7,00 evrov

Naročilo knjige JAZ SI UPAM! Kaj pa ti?>>

 

 


 

O knjigi SPEČA DEKLICA:

Ko se ti med pisanjem knjige vse obrne na glavo in te pripelje do Kul mam in ženske. Pa misliš pisati samo o službi …

Dvainštiridesetletnica. Ujeta v kaos vsakdanjih obveznosti, ki se na vso moč trudi biti dobra mama, ustrežljiva žena, skrbna gospodinja, odlična delavka, zvesta prijateljica. Boli jo spoznanje, da v drvenju skozi življenje ni izgubila le svojih sanj, ampak tisto najpomembnejše – sebe.
Ko z družino odide na potovanje, potiho upa, da spozna osebo, ki ji bo znala pomagati in jo odpeljati na novo pot. Toda človeka, ki ga tako zelo želi srečati, ni. Potovanje pa ji je prineslo nepričakovano razodetje.
Popeljajo jo ne samo na najlepše plaže sveta temveč v globino njenega srca. Ob pomoči osemletne hčere prižge luč in odpre predal v svoji notranjosti. Uspe ji zbuditi spečo deklico in končno spozna osebo, ki jo je ves čas iskala. Sebe.
Kaj se je morala naučiti, da bo lahko končno živela svoje poslanstvo? Se je v mednarodnem farmacevtskem podjetju naučila biti dovolj pogumna, da bo sledila sebi? Česa se je naučila od svojih Velikih Učiteljev, zdravnikov, bolnikov? Bo znala marketinške in prodajne veščine uporabiti tudi pri uresničevanju svojih sanj? Lahko z znanjem in izkušnjami, ki jih je pridobila, pomaga tudi drugim?

Literarni komentar k moji knjigi, ki ga je napisala lektorica dr. Karmen Brina Kodrič: Dragi bralec, pred teboj je knjiga, prvenec avtorice, doktorice veterinarske medicine, ki se v »deloma avtobiografski publikaciji« posveča ne le klasični medicini telesa temveč s pričujočo vsebino spoznavnoteoretično zdravi naravnanost duha in duše sodobnega človeka. Pri tem empirično markira pot do vsakršnega zdravja, izhajajoč iz svetlobe pozitivnega mišljenja, zlasti akcentuira tendenco zasledovanja in ustvarjanja svetlega imanentnega sveta kot opozicijo temačni preobteženosti »sodobnega uma«, še posebej žensk – mater, zaradi obilice zunanjih neharmoničnih dražljajev, s katerimi so obdane. Avtorica je poslovno in družinsko uspešna ženska, na drugi strani učinkovita mama, avanturistična in inovativna akterka tudi te bogato podnaslovljene zgodbe, ki se v pričujočem delu večkrat prelevi v sila natančno opazovalko življenja in vseh mimoidočih ljudi, s katerimi se srečuje ter kaže poseben interes po pomoči ljudem k psihofizičnemu ravnovesju docela osmišljenega življenja. Pušča vtis, da zmore uloviti tudi tiste nežne odtenke duševnosti posameznika, ki jih sodobno prenasičeno oko/srce barvno več ne razlikuje. Avtorica se večkrat skromno poistoveti s »spečo deklico«, čeprav njen način pisanja z bogato zakladnico izkustva in znanja bolj spominja na ljubečo »deklico odprtih oči«, ki si preprosto ne želi zaspati, ker meni, da je življenje prelepo. Zato je lahko pred vami koristen priročnik – enostavno iz razloga, da ne bi ZASPALI. Vredno branja! dr. Karmen Brina Kodrič

Literatni komentar, ki ga je napisala moja draga mentorica, Petra Škarja: V današnjem hitrem svetu, v katerem se nam včasih zdi, da mu vladata stres, skrbi in tegobe, se hitro izgubijo naše otroške, še kako močne sanje. Leta minevajo, mi pa smo ujeti v vsakodnevni rutini, v kateri je le malo prostora za sanje. Speča deklica. Kako jo prebuditi in jo izraziti? Kako ob tem najti srečo v svojem delu, v službi? In povrhu vsega – kako ob tem ostati KUL mama, zgled otrokom? Lara nam v knjigi preko lastne zgodbe poda konkretne in osebno preizkušene nasvete. Zagotovo knjiga, ki jo lahko priporočam vsakomur, še posebej ženskam. Petra Škarja, avtorica več knjižnih uspešnic

Naročilo knjige SPEČA DEKLICA >>


 

O knjigi Jaz si upam. Kaj pa ti? Modrosti osemletnice:

Skupaj z mami sva napisali mojo knjigo – JAZ SI UPAM. KAJ PA TI? Modrosti osemletnice. Jaz sicer še ne znam tako lepo oblikovati stavke, zato je mami zapisovala in jaz pripovedovala. Imeli sva skupno delo.
Vsak dan opazujem odrasle. Mamice, očije, strice, dedke, babice, učitelje in druge ljudi, ki jih srečujem. Tako zelo resni so vsi. Zaskrbljeni. Skoraj nihče več se ne smeji. Vsi ti ljudje so nekoč bili, kot sem danes jaz. Otroci. Včasih umazani, poredni, nasmejani … otroci pač. Ki so verjeli v čarobnost.
Rada bi videla srečnejše ljudi.
Bolj zadovoljne.
Bolj prijazne.
Hvaležnejše.
Zato jaz vpijem na ves glas – ZBUDITE SE!

Literarni komentar k moji knjigi, ki ga je napisala lektorica knjige dr. Karmen Brina Kodrič:
Male otroške roke, sprva močno držeč se roke mame, opazujejo, kako odrasli rišejo v morski pesek lik srca, simbol, ki ga vsak otrok razume: varnost, pripadnost in sreča v sobivanju. Sčasoma otrok sam s prstom v pesek napiše tako velike besede, da bi, če bi kamen znal brati, čudežno oživel. Zven otroškega iskrenega glasu v petju včasih zariše v zrak tako lepo barvno sled lastnega duha, da se mu hvaležne pridružijo še ptice pod nebom, ki rade utripajo s krili v ritmu otroškega petja. Le če se zavedamo, kdo smo, kar avtorica se, in vemo, kam gremo, kar avtorica ve, je sreča zagotovljena za danes in za jutri – in če pri tem ne pozabimo lastnega življenja iskric razdeliti še med druge ljudi, bo sreča ostala tudi za večnost. Čestitke avtorici za njeno prvo mladinsko literarno delo, polno altruističnega nazora ter da »si je upala« strah nadomestiti z ljubeznijo do književnega ustvarjanja.
dr. Karmen Brina Kodrič

Zagotovo najbolj srčkana knjiga, kar sem jih kdaj brala! Kakšne modrosti se skrivajo v otroških mislih, pogumnem srcu in radovednih očeh osemletnice! Le prisluhniti jim moramo in jim zasluženo pripisati “odraslo” pomembnost. Bravo Luri, ti zagotovo pomagam pri tvoji zadani nalogi glede pomoči tvoji mamici.
Petra Škarja

Naročilo knjige JAZ SI UPAM! Kaj pa ti?>>